Zmrzlinové růže v Praze. Dáte si?
“Když vanilka, tak z Madagaskaru, když káva, tak z Mexika, kokos je ze Srí Lanky, Mango pochází z Indie a citrony a pistácie jsou sklízené v Itálii,“ popisuje Vojtěch Kučera, manažer české pobočky italské zmrzlinárny, která je nově otevřená v Praze. Různé příchutě tu lze před nákupem ochutnat a zmrzlinovou růži si pak nechat poskládat podle vlastní chuti.
K těm nejoblíbenějším patří naprosto jedinečné sorbety z čokolády nebo pistácií: lahodné sorbety s bohatou chutí i aroma tu jako jediní v Praze umějí připravit bez mléka, veganské a v bio kvalitě, takže si je bez obav mohou dát i lidé s intolerancí laktózy. Malinovou zase ocení ti, co hledí na linii: ze všech nabízených příchutí je v ní nejméně cukru, protože je speciální odrůdy sladkých malin. Žádná ze zdejších zmrzlin také není přemražená: mají totiž jen – 13°C, takže se jejich chuť může na jazyku plně rozvinout.
K výjimečným zmrzlinám patří také gelato ze zeleno-červených pistácií, které se pěstují na sopečné straně Sicílie a sklízejí se jen jednou ze dva roky – což je právě tuto sezónu. Oblíbená je také lehká letní zmrzlina ze směsi citronové trávy, ananasu a dalšího tropického ovoce.
K „tahákům“ patří podle Vojtěcha Kučery také Amarena, typicky italská příchuť kombinující vanilkový krém s hustou šťávou z červených třešní. Další specialitou jsou také makronky plněné zmrzlinou a rafinované zmrzlinové nápoje. Pestrou nabídku připravuje společnost také na podzim a zimu, kdy si budou moci jeho návštěvníci pochutnat třeba na zmrzlinových dortech nebo originální čokoládě. Ta se tu vyrábí jak ve formě lahodných horkých nápojů, tak v podobě klasických tabulkových čokolád.