Toto jídlo je hitem Instagramu: Ne díky chuti, ale díky vzhledu, vypadá totiž jako…

Redakce

Těžko věřit tomu, že tato odpudivá černá věc je ve skutečnosti delikátní smažená ryba.

Po černé zmrzlině a černém latté je tu černé těstíčko na fish & chips! I v tomto receptu hraje hlavní roli živočišné uhlí, které z tradičního britského junk pokrmu dělá o trochu zdravější záležitost.

Do stálé nabídky ho zavedl designový podnik Long Story Short Cafe v australském Melbourne. A i když na sociálních sítích sklízí znechucené komentáře stran toho, že jídlo připomíná spíš něco, co člověk najde na dně záchodové mísy než chutný oběd, zdejší šéfkuchař je na výtvor hrdý. „Jsem rád, že máme na menu něco s wow efektem,“ pochvaluje si.

Dali byste si takovouto dobrotu?

Letní osvěžení pro gothiky: Černá limonáda! NÁVOD na výrobu uvnitř

Galerie: Latté pro gotiky