Těchto 15 potraviny jezte, pokud chcete umřít na rakovinu

Redakce

Zdravé jídlo je hnus, ale umírat na rakovinu ještě větší. My vám tady nechceme kázat, co si máte cpát do krku, jen nás napadlo, že by nebylo na škodu, kdybyste věděli, co vás ničí.

Dneska člověk aby už ani nevylezl z baráku, aby se náhodou něčím nenakazil, někdo ho nezamordoval nebo si něco nezlomil. Všechny ty nárazové problémy jakž takž řešíme. Mnohem horší jsou ale ty, které se o naše zdraví zaslouží plíživým, a o to víc zhoubným způsobem. Varování: Dost z následujících potravin skutečně milujeme. Ale nedá se svítit.

  1. Hydrogenované oleje. Obsahují je skoro všechny předbalené potraviny, fastfoody a margarín. Tyto oleje byly kdysi rostlinnými, ale potom je zpracovaly transtuky a stal se z nich smrtící nástroj podlé rakoviny.
  2. Popcorn. Ano, i my jsme v šoku. Popcorn je sice prezentován jako překvapivě dietní pochoutka, ale zdravý rozhodně není. Působením mikrovlnky na olej v popcornu vznikají smrtící tuky. Konkrétně způsobuje rakovinu plic. Ještě si k němu zapalte a už to máte všechno.
  3. Lančmít. To je vlastně taková konzerva plná nejrůznějších škodlivých látek. V první řadě: zvíře, které v ní skončilo, bylo krmené umělou stravou a pesticidy. A za druhé: aby tam jeho maso vydrželo celé věky, musí být utopené v záplavě dusičnanů. A ty jsou nemilosrdnými zabijáky uvnitř zdravého těla.
  4. Párek v rohlíku. To je podobné jako s lančmítem. V párcích už totiž dávno žádné maso není, zatímco je tam ale všechno ostatní. Mimo jiné i vysoký podíl fosfátu sodného, který je starým známým vrahem zdraví. Kvůli zpracovanému masu zemře ročně odhadem okolo třiceti čtyř tisíc lidí.
  5. Bílá mouka. Je to totiž jenom jiný cukr. Bílá mouka je zdravá celozrnná mouka zbavená veškerých svých předností. Nejdřív ji vybělí a pak temperují, dokud nemá bílou barvu. Jen si dneska dejte rohlík s lančmítem, vy sebevrazi!
  6. Červené maso. Jíme ho často nějak zpracované: uzené, solené, pečené… Cpe se do něj velké množství konzervačních látek, aby si udrželo svou čerstvost. Je vědecky prokázáno, že červené maso poškozuje mikroflóru tlustého střeva, které je pak pro rakovinu jako otevřená náruč. Navíc masožrouti jedí méně zeleniny. A ženou se tak do záhuby.
  7. Dietní Cola. Myslíte, že vás po obědě plném kalorií v McDonaldu zachrání dietní Cola? Nenechte se vysmát. Je stejně škodlivá jako její sladší kamarádka. V Cole plave nezanedbatelné množství aspartamu, který způsobuje leukemii, rakovinu mozku a další druhy rakoviny.
  8. Sladkosti. Cukr je horší než heroin. Zdravý je jedině ten, který obsahuje ovoce, tedy glukóza. Rakovina ale miluje cukry a nádory se jím vyloženě živí. A čím víc je zpracovaný, tím pro rakovinu lépe.
  9. Všechno, na čem je nálepka: Dietní. Vraťme se k aspartamu. Nejdřív v potravinářském průmyslu figuroval jako přijatelné náhradní sladidlo, dnes ale víme, že je nadmíru škodlivý.
  10. Ryby. Většina ryb je nadopovaná obrovským množstvím antibiotik, pesticidů a chemikálií. Proto jedinou možností, jak jíst zdravé ryby, je jít si je ulovit. V těch je pak dost zdravých živin, které potřebujete.
  11. Konzervy. Chemická látka obsažená v plechovkách způsobuje rakovinu prsu. Odborníci se snaží, aby plechovky ze světa vymizely, jde však především o neziskové organizace, takže je nikdo nebere vážně.
  12. Alkohol. Fajn, že není alkohol zdravý, to jste asi věděli. Do teď jste ale určitě nevěděli, že je to i původce mnoha druhů rakoviny.
  13. Brambůrky. Obsahují totiž chemickou látku známou jako akrylamid, která se nachází v cigaretovém kouři a lepidlech. A společnosti vyrábějící brambůrky to s klidem dovolí.
  14. Mléko do kávy. Voda, kterou kravičky ve velkochovech pijí, je plná hormonů pro zvýšení produkce mléka. V mnoha zemích je tato látka dokonce zakázaná. Ale tady ne.
  15. Hranolky. Bohužel. I tohle potěšení vám musíme zkazit. Nemyslíme samozřejmě domácí hranolky, máme na mysli ty kupované. Taky totiž obsahují akrylamid. A žádné množství kečupu ani tatarky na tom nic nezmění, sorry.