„Když se objevila zpráva, že jsme začali vařit Pisner, mnoho lidí si myslelo, že filtrujeme moč, abychom ji přímo nalili do piva, a nás to rozesmálo,“ řek generální ředitel pivovaru Norrebro Bryghus Henrik Vang.
Využití lidského odpadu jako hnojiva v takovém měřítku je novinkou, říká Dánska rada pro zemědělství a potraviny. Právě ta přišla s myšlenkou na výrobu toho, co by mohlo být nakonec udržitelným hipsterským, tedy jakýmsi nezávislým pivem, a pojmenovala celý projekt beercycling.
Rada sebrala v roce 2015 od účastníků festivalu v Roskilde 54 000 litrů moči. Na jaře loňského roku byla moč použita jako hnojivo a z takto pohnojených polí bylo sklizeno 11 tun sladovnického ječmene. Pivovar očekává, že z něj navaří zhruba 60 000 lahví piva Pisner. Konečný produkt by veřejnost měla ochutnat v červnu.