Restaurace s názvem México en tu paladar nabízí v centru města speciality mexické kuchyně z doby předhispánské, na jídelníčku tak má například jídlo starých Aztéků escamoles, které se připravuje z mravenčích larev. Objednat si v ní návštěvník může také chapulines (luční kobylky) nebo právě tacos s tarantulí.
Recept
V Mexiku žije na šest desítek druhů tarantulí, tedy pavouků sklípkanů. Tři z nich jsou ale na seznamu ohrožených druhů, včetně sklípkana potulného (Brachypelma vagans). A právě čtyři takové exempláře, ovšem už mrtvé, zabavila inspekce v restauraci v centru Mexika.
Mexický deník popsal jednu z možných úprav tarantule. Nejprve se dá na pár minut do ledničky, aby se usmrtila. Potom se vaří ve vodě a mezcalu (alkoholickém nápoji z rostliny agáve), pak se ošlehne několikrát ohněm, aby byla pěkně křupavá. Před servírování je potřeba odstranit jemné chloupky ze zadečku, které při kontaktu s kůží způsobují svědění a pálení.