5 zajímavých kuchařek, které musíte sledovat na Instagramu
Jídlo je prostě cool a vždy je co nového objevovat. Jestli vám už došly nápady, co originálního doma uklohnit, pak se podívejte na recepty těchto pěti kuchařek, které určitě stojí za vyzkoušení. Některé jsou bez cukru, jiné raw nebo veganské. Na své si přijde každý. Tak vařečky do ručky a jde se na to!
- Bevcooks. Bev Weidner je energická maminka dvojčátek Willa a Natalie. Miluje vaření. V roce 2010 odešla z práce, začala blogovat a přemýšlet nad tím, co v životě opravdu chce. Časem se do blogování, vaření, fotografování a sdílení svých zkušeností doslova zamilovala. Pokud máte rádi nejrůznější saláty, asijskou, indickou, mexickou, thajskou nebo italskou kuchyni, z jejích receptů si určitě vyberete.
- Bakerbynature. Ashley Manila je food bloggerka, která si neumí představit den bez vaření. Pokud není v kuchyni, najdete ji s foťákem v ruce, jíst nebo plánovat oslavy. A co nejraději peče? Všechno, v čem je čokoláda, a pak také ráda vaří krevetové tacos s guacamole nebo špagety Fra diavolo (s pálivou omáčkou a mořskými plody).
- Bakingamoment. Allie miluje pečení. A co peče nejraději? Pečivo a dezerty. Ve chvíli, kdy odveze děti do školy a má hotové všechny domácí práce, tráví veškerý čas v kuchyni. Na svém blogu i Instagramu se snaží ukázat, jak málo stačí k tomu, aby vzniklo dokonalé jídlo. Většina receptů, které sdílí, je originálních. Často používá recepty druhých jako základ a pak si s nimi hraje. A jak se dostala k vaření? Začínala jako šéfkuchařka v cateringové společnosti, pak se věnovala designu a po narození svého prvního syna začala blogovat a věnovat se svému oblíbenému pečení.
- Cukrfree.cz. Janina Černá je autorkou Cukrfree kuchařek, česká food bloggerka a cestovatelka, která se vydala před pěti lety na cestu bez cukru. Po tom, co si prošla dietním šílenstvím a vyzkoušela vegetariánství, veganství, nízkotučné diety i drastičtější způsoby hubnutí, rozhodla se odstěhovat do Austrálie a tam se poprvé setkala s cukrfree životním stylem, kterým se řídí dodnes. Teď jí vyšla druhá kuchařka a její recepty vážně stojí za to. A nebojte se, určitě vám sladká chuť chybět nebude.
- Danatchef. Dinara Talibova pochází z Baku z Ázerbajdžánu. Celá její rodina pracovala v gastronomii a tak strávila celou svou pubertu v kuchyni s těmi nejlepšími kuchaři ve městě. Díky tomu se naučila celou řadu kulinářských technik a vařit s láskou, protože to jsou podle ní ty nejdůležitější ingredience, a pak už vůbec nezáleží na tom, co vaříte nebo děláte. Dana studovala v Praze, pořádá kurzy vaření pro děti a je ambasadorkou Jamieho Olivera.