5 věcí, které dělat potom, co sníte potraviny s vysokým obsahem cholesterolu
Všichni milujeme jídlo, ale některé potraviny jsou pro naše tělo těžké. Když jsme mladí, neřešíme, co jíme a jak moc nám to může uškodit, ale později se stejně vše ukáže. Může se vám zhoršit pleť, začnete přibírat nebo můžete mít jiné zdravotní problémy. Vysoká hladina cholesterolu je jedním z problémů, který obvykle vzniká v důsledku přijmu mastné a nezdravé stravy. Co dělat, když už to sníte?
- Hýbat se
Po mastném a těžkém jídle není vhodné nějaké intenzivní cvičení, ale spíše jen lehká procházka. Nejen, že vám krásně slehne, ale spálíte i nějaké kalorie.
- Napijte se teplé nebo vlažné vody
Sklenička nebo dvě teplé vody zajistí snadnou evakuaci mastné potraviny. Pokud tedy chcete chránit játra, žaludek a střeva před poškozením a uchovat je zdravé, tak tohle je jeden ze způsobů.
- Nechoďte po jídle spát
Před spánkem se snažte nejíst mastné alespoň dvě až tři hodiny, protože pokud si půjdete hned po jídle hned lehnout, tak se vám nespotřebovaná energie uloží ve formě tuků.
- Nejezte po mastném jídle studené
Konzumace studeného jídla po mastném jídle má nepříznivé účinky na játra, žaludek a střeva. Proto se snažte po mastném jídle nejíst nic studeného.
- Zkuste tyto dva ajurvédské triky
Existuje několik ajurvédských domácích triků, které pomáhají při špatných účincích mastného jídla. Tady máte dva tipy:
- Guggulu – je bylina, která pomáhá snižovat hladinu cholesterolu a zmírnit špatné účinky vysoké hladiny cholesterolu v jídle. Je snadno dostupná třeba ve formě tablet.
- Dlouhý pepř – dlouhý pepř pomáhá při stimulaci jater v případě předčasného metabolismu tuků. Vzhledem k tomu, že je pikantní, můžete konzumovat pouze dvě špetky s medem asi dvakrát denně po dobu tří dnů a uvidíte úžasné výsledky.