4 šťavnaté recepty, které si pohrály s alkoholem
Léto se blíží ke konci a my jsme se rozhodli, že vám toto úžasné období ještě trošku prodloužíme. Pojďme se podívat na úžasné recepty.
Borůvkové frapé s estragonem
Estragon jistě nepatří mezi první věci, které vás napadnou, když pomyslíte na nějaké osvěžení. Když ho však zkombinujete s bylinkami, vodkou, sirupem z agáve a borůvkami, vznikne něco naprosto fantastického.
Budete potřebovat: vodku, 3 lžíce sirupu z agáve, mražené borůvky, polévkovou lžíci estragonu. Jak na to: suroviny smíchejte dohromady a rozmixujte s ledem nebo se studenou vodou. Vzniklé pyré by mělo být jemné a husté. Na ozdobu předejte listy estragonu a borůvky.
Meloun nasáklý tequilou
Všichni jistě známe ty nejrůznější koktejly, které jsou vytvořené z melounu. Co však melounová margarita? Geniální spojení melounu, tequily, triple secu a mořské soli.
Budete potřebovat: Jeden malý meloun, červený nebo žlutý, nakrájený na trojúhelníky, jeden hrnek cukru, ¾ hrnku vody, ½ hrnku tequily, ¼ triple secu, dvě limetky a mořskou sůl. Jak na to: nakrájený meloun položíme na talíř. Cukr, vodu, tequillu a triple sec přivedeme k varu a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Necháme mírně vychladnout a poté do směsi přidáme nakrájené kousky melounu. A je hotovo. Servírujte s mořskou solí.
Rajčata, mořská sůl a vychlazená vodka
Budete potřebovat: rajčata, mořskou sůl, černý pepř, vodku. Jak na to: Rajčata nakrájíme na půlměsíčky, posypeme mořskou solí a drceným pepřem. Podáváme s panákem vychlazené vodky.
Červené víno s hruškou
Úžasný dezert, který si zamilujete. A víte, co je na něm přímo fantastické? To ,že je hrozně jednoduchý. Místo toho, abyste hrušku namočili do vody, ji ponořte do lahve červeného vína.
Budete potřebovat: jednu láhev suchého červeného vína, skořici, muškátový oříšek, cukr, citronovou šťávu, hřebíček (4ks) a hrušky (4ks). Jak na to: oloupeme hrušky, kterým ponecháme stopky. Spodní stranu seřízneme. V kastrůlku svaříme červené víno s cukrem, citronovou šťávou a koření. Když se cukr rozpustí, přidáme hrušky a vaříme 20 minut. Měkké hrušky vyjmeme a podáváme horké a přelité svařeným vínem.